De gezonde schoolkantine

De gezonde schoolkantine

De gezonde schoolkantine

De heerlijke Van Dils knakworsten zijn goedgekeurd door het Nederlandse voedingscentrum.
Een prachtig fenomeen binnen de Nederlandse gezonde voedingskeuze. Eerlijk & Gezond eten dat ook nog eens heerlijk is. De gezonde schoolkantine heeft een uitgebreide voedingstest uitgevoerd op onze smakelijke knakworsten en de uitkomst was fenomenaal. De eerste scholen hebben zich al aangemeld, ondertussen is er geleverd en de reacties zijn overweldigend.

Duurzaam in de kantine

Samen met jullie vinden wij van Van Dils het logisch dat ieder kind een gezonde en duurzame keuze kan maken in de schoolkantine.
En ook jongeren vinden dat. Het is tijd om de normaalste zaak van de wereld waar te maken. Door van de gezonde kantine de gewone kantine te maken.

Van Dils Voedingscentrum Schijf van VijfDe Gezondheidsraad heeft in een rapport aangetoond dat eten volgens de Schijf van Vijf niet alleen gezond, maar in bijna alle gevallen ook ecologisch verantwoord is. Wie werkt aan een Gezonde Schoolkantine, is daarom bijna ook automatisch bezig met een milieuvriendelijkere kantine. Een groot aantal dierlijke producten hebben een hoge milieubelasting, zoals kroketten, saucijzenbroodjes en kaassoufflés. Snoep en snacks hebben niet alleen vanwege de productie, verpakking en het transport veel impact, maar ook vanwege ingrediënten als verzadigd vet en cacao. Groente, fruit en volkoren graanproducten en andere plantaardige basisproducten daarentegen zijn een stuk minder belastend. Zeker als je groente van het seizoen hebt. Als de school kiest voor gezond, is dat dus hartstikke duurzaam.

Eco-Schools stimuleert leerlingen om zélf activiteiten te ondernemen om de school (verder) te verduurzamen. De Eco-Schools methodiek biedt een structuur om duurzaamheid op te nemen in het curriculum. Met een focus op gedrag daagt de methodiek uit tot het nemen van fysieke maatregelen binnen de mogelijkheden van de school.
Neem een kijkje op eco-schools.nl

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen

BEL ME NU
+
Bel mij!