Geschiedenis

Het begon in Weert …
In een omgeving met natuurrijke vergezichten, kapelletjes, een ambachtelijke bierbrouwerij, wind- en watermolens nodigt Weert bij uitstek uit tot culinaire hoogstandjes. In Bourgondisch Limburg neemt men met minder ook geen genoegen. Hier begint het culinaire verhaal van Van Dils worsten. Kruiden zoeken in de omgeving, lekker koken, het zat en zit in de Van Dils genen.

Oer-overgrootmoeder Josefien Dils kookte op de herinneringen uit haar jeugd. En dat kon zij heel goed! Zo goed dat de ondernemende keukenprinses in Weert met ‘Friture Dils’ de basis legde voor het latere familiebedrijf: een voor iedereen toegankelijk paradijsje in lekkernijen. De curryworst en currysaus naar eigen recept werden haar troeven. Klanten uit de wijde omgeving, tot aan België en Duitsland aan toe, stroomden toe om te smullen. De curryworst werd een begrip waaraan zelfs een echte Limburgse schlager is gewijd. Een grotere eer bestaat er in Limburg niet.

Haar handgeschreven recepten verborg Oma Josefien tot aan haar overlijden en zijn pas later door dochter Gerlies teruggevonden tussen twee vastgeplakte blaadjes in een notitieblok.

‘Friture Dils’ sloot de deuren. Maar de familie had letterlijk het juiste recept gevonden voor verdere groei van het kwaliteitsworstenmerk Van Dils.
Met dit fundament konden Gerlies en haar man Fred Van Dils worsten en sauzen culinair vervolmaken. Met goud bekroond!

Tegenwoordig staat Nicole Dils aan het hoofd van het familiebedrijf. Ze houdt net als Oma Gerlies de touwtjes graag strak in handen.
Ze is gastvrij, is u graag van dienst en komt desgewenst bij u langs, bijvoorbeeld om u te laten proeven van die heerlijke, enige echte Van Dils worsten.

Meer lezen over de geschiedenis? Klik dan op deze link: weertisveranderd.nl/

Van Dils worsten & sauzen geschiedenis Weert 1965

BEL ME NU
+
Bel mij!
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial